Tampere ja verkkosivut: Onko sijainnilla merkitystä?

Jotkut asiakkaat vaikuttavat pohtivan sitä, miten verkkosivujen rakentaminen onnistuu jos sivustojen toteuttaja on satojen kilometrien päässä toisella paikkakunnalla. Voimmeko me siis rakentaa Tampereella verkkosivuja oululaiselle yritykselle? Lyhyt vastaus on kyllä ja helposti.

On kuitenkin myös järkeviä syitä tilata verkkosivut paikalliselta toimijalta. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä hyötyjä verkkosivujen tilaamisessa on paikalliselta toimijalta ja kannattaako toimijan sijaintiin kiinnittää huomiota.

Jos et ole niinkään kiinnostunut maantieteellisestä pohdinnasta, voit klikata suoraan katsomaan tarjoamiamme verkkosivupalveluita.

Missä tilanteessa verkkosivut kannattaa tilata paikalliselta?

Vaikka verkkosivut ovat digitaalinen tuote, joka voidaan tuottaa missä vain, on useita syitä tilata verkkosivut myös paikalliselta toimijalta.

Syy #1: Et halua osallistua etäpalavereihin

Verkkosivujen rakentamiseen kuuluu useimmiten yhdestä viiteen palaveria asiakkaan kanssa, joissa pallotellaan verkkosivujen sisältöä. Jos et halua osallistua näihin palavereihin Skypen, Teamsin tai Zoomin välityksellä, vaan haluat verkkosivujen rakentajan tulevan luoksesi, kannattaa sivut tilata paikalliselta. Kannattaa toki myös selvittää, mihin sijaintiin mainostoimiston tekijät liikkuvat. Esimerkiksi meillä onnistuu tapaamiset paikan päällä sekä Tampereella että Helsingissä.

Syy #2: Yrityksesi vaatii paikallista tuntemusta

Jos yrityksesi on esimerkiksi tietyllä alueella toimiva yritys, on mahdollista että paikallisesta tuntemuksesta on hyötyä myös verkkosivuja rakentaessa. Esimerkiksi hakukoneoptimoinnissa etsitään usein kilpailijoita, jotka pyrkivät näkymään samoilla hakusanoilla ja paikallisen yrityskentän jonkinlainen hahmottaminen etukäteen saattaa olla hyöty.

Syy #3: Haluat tukea paikallista

Jotkut ostavat verkkosivut paikalliselta yrittäjältä, koska haluavat tukea paikallista yritystä. Tämä on yhtä lailla validi syy ostaa verkkosivut ja pitää tietysti joitain työpaikkoja kotipaikkakunnallasi.

Onko sijainnilla todella suurta merkitystä?

Ei ole. Vaikka rakentaisimme verkkosivuja tamperelaiselle asiakkaalle, suosimme silti usein etätapaamisia – varsinkin nyt korona-aikaan. Voit hyvin tilata verkkosivut mistä vaan, kunhan tekijä on ammattimainen ja osaa asiansa. Kommunikaation tekijän kanssa on hyvä onnistua helposti ja viestintäalustasta kannattaa sopia heti projektin aluksi.

Verkkosivut ja Tampere: tilaa nyt tamperelaiset verkkosivut

Me rakennamme täällä Tampereella pääosin WordPress-verkkosivuja. Olemme aikaisemmin kirjoittaneet artikkelin WordPress-verkkosivuista, jonka voit lukea tästä linkistä. Jos haluat tilata tamperelaiset verkkosivut voit tehdä tarjouspyynnön täältä tai sitten olla yhteydessä suoraan sähköpostitse (matias@u61560.www3.webdomain.fi) tai puhelimitse +358 45 263 6712.

Mikä on Tampere?

Tampere on Pirkanmaan sekä koko Suomen metropolikeskus, jossa asuu vajaa 230 000 asukasta. Kaupunki sijaitsee Pyhäjärven ja Näsijärven rannoilla ja Tampere tunnetaan yleisesti Suomen menestyneimpänä kaupunkina. Toisin kuin Turku, Tampere ei ole palanut useampaan otteeseen ja myös paikalliset jääkiekkojoukkueet ovat turkulaisia laadukkaampia.

Viimeinen kappale on kirjoitettu turkulaisen tutun esittämän kritiikin pohjalta.

Jätä kommentti